Avui, els
alumnes de Cultura Francesa de 4t d'ESO hem fet creps a classe, ja que la
setmana passada vam estudiar la gastronomia francesa.
Aquí sota, et
deixem els ingredients i la preparació:
INGREDIENTS (per 12 creps)
- Per la pasta:
3 ous
2 gots de farina
2 gots de llet
mantega
- Pel farcit:
nocilla
melmelada
pernil dolç i formatge
sucre
formatge rocafort amb codony
(obert a la imaginació)
PREPARACIÓ
Agafa
un bol gran i posa-hi els ous, el got de farina i el got de llet (posa la
farina abans que la llet al got per no liar-la i que no et quedi tot enganxat).
Endolla el turmix i fot-li!
Prepara
una paella plana i posa-la a foc lent amb una mica de mantega. Quan la paella
estigui força calenta, posa-li la pasta amb un cullerot. Pots posar més o menys
pasta segons el gust. Hi ha també un aparell per fer creps (com el nostre de les fotos) i no fa falta
utilitzar paella.
Gira
la crep perquè es cogui per l'altre costat i posa-li els ingredients que
vulguis al mig. Per tancar la crep hi ha vàries formes: en forma de triengle,
partida per la meitat, o bé en forma de xurro. Fes-la al teu gust. La primera
no et quedarà massa bé, però cal que agafis el ritme i les vagis fent a foc
lent. Si la crep és dolça, és aconsellable posar-hi una mica de sucre i, si és
salada, una mica de sal.
No comments:
Post a Comment